هلوکس - راهنمایی برای روابط عاشقانه بهتر و سلامت شما
جستجوی
پیشرفته
  1. خانه
  2. آیا ممکنه کاندوم‌ هم فاسد بشه ؟
آیا ممکنه کاندوم‌ هم فاسد بشه ؟

آیا ممکنه کاندوم‌ هم فاسد بشه ؟

  1. آیا لازم است پیش از مصرف یک کاندوم، از انقضای آن مطلع باشیم؟
  2. اصلاً مگر کاندوم ها هم منقضی میشوند؟
  3.  آیا کاندوم ها هم منقضی میشوند؟
  4.  چرا کاندوم‌ها هم منقضی می‌شوند؟
  5. آیا نوع کاندوم نیز اهمیت دارد؟
  6.  از کجا بدانیم یک کاندوم منقضی شده است؟
  7.  آیا استفاده از یک کاندوم منقضی امن است؟
  8.  آیا استفاده از همان کاندوم منقضی، بهتر از این است که کلاً کاندوم مصرف نکنیم؟

 

به خواندن ادامه دهید تا پاسخ این سؤالات را دریابید!

 

کاندوم چیست ؟

کاندوم یک وسیله مانع غلافی شکل است که در طول رابطه جنسی برای کاهش احتمال بارداری یا عفونت آمیزشی (STI) استفاده می‌شود. کاندوم در دو نوع مردانه و زنانه وجود دارد. با استفاده مناسب – و استفاده در هر رابطه جنسی – زنانی که همسرشان از کاندوم استفاده می‌کنند، میزان بارداری سالیانه ۲ درصد را تجربه می‌کنند.با استفاده معمولی میزان بارداری ۱۸ درصد در سال است. استفاده از آنها تا حد زیادی خطر سوزاک، کلامیدیا، تریکومونیازیس، هپاتیت ب و ایدز را کاهش می‌دهد.به میزان کمتری، آنها همچنین در برابر تبخال تناسلی، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و سیفلیس محافظت می‌کنند.

 

آیا کاندوم‌ها هم منقضی می‌شوند؟

کاندوم‌ها هم تاریخ انقضا دارند. و استفاده از کاندومی که منقضی شده است، میتواند اثربخشی کمتری داشته باشد.
کاندوم‌های منقضی شده، نسبت به انواع منقضی نشده‌، خشک‌‌‌تر و ضعیف‌‌تر هستند. که این امر، خطر پارگی آنان را موقع سکس بالا می‌برد. این مسئله، شما و شریک جنسی‌تان را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی و یا حاملگی ناخواسته قرار میدهد.
کاندوم‌های مردانه‌ای که منقضی نشده باشند، در صورت استفاده‌ی درست و بدون اشتباه، حدوداً ۹۸ درصد مؤثر خواهند بود. و چون هیچکس نمیتواند آنقدر بی‌نقص و مصون از خطا باشد، بهتر است بگوییم که این کاندوم‌ها در واقع ۸۵٪ اثربخش هستند!
اما اگر کاندوم موردنظر منقضی شده باشد، در آن صورت، درصد هردوی این تخمین‌ها به شدت پایین می‌آید.
میانگین پایایی (عمر) یک کاندوم، بین سه الی پنج سال است؛ که آن هم به تولیدکننده‌ی محصول و نحوه‌ی نگهداری‌اش بستگی دارد. به خواندن ادامه دهید تا بفهمید کاندوم‌ها به چه دلیل منقضی می‌شوند، چطور میتوان تشخیص داد که یک کاندوم هنوز قابل استفاده است، نحوه‌ی صحیح نگهداری آنان چیست و بسیاری موارد دیگر!

چرا کاندوم‌ها منقضی می‌شوند؟

کاندوم‌ها هم مثل دیگر محصولات بهداشتی و پزشکی، تاریخ انقضا دارند. با این حال، در تعیین زمان و چگونگی انقضای یک کاندوم، عوامل بخصوص و متعددی تأثیرگذارند:

1. محل نگهداری
اینکه یک کاندوم، برای چند سال داخل یک جیب، کیف دستی، کیف پول یا جعبه‌ی دستکش بماند، موجب فرسایش و کاهش مقاومتش می‌شود.
بهمین خاطر، بسیار مهم است که کاندوم‌ها را در محلی امن جاسازی کنید -و این مکان، ترجیحاً مستراحتان نباشد!
این محصولات را از حرارت، رطوبت و اجسام تیز دور نگه دارید.

بیشتر بخوانید . . .
مواد معدنی و ویتامین‌هایی که میل جنسی را زیاد می کنند

‎2. مواد افزودنی
مواد شیمیایی افزودنی، همچون «اسپرمیسید» (اسپرم کُش)، میتوانند عمر یک کاندوم را چندین سال پایین بیاورند. بطور مثال، اسپرمیسید، طول عمر کاندوم‌هایی را که از جنس «لاتکس» و «پلی اورتان» باشند، تا دو سال کاهش میدهد!
مشخص نیست که آیا روان‌ساز‌ها و طعم‌دهنده‌ها نیز بر انقضای کاندوم تأثیر می‌گذارند یا نه؛ پس همواره احتیاط بخرج دهید.
اگر متوجه نشانی از پارگی، فرسایش، یا رنگ غیرعادی شدید، کاندوم را دور انداخته و از یک کاندوم جایگزین استفاده نمایید.

‎3. مواد اولیه
مواد سازنده‌ی کاندومی که انتخاب میکنید، بر سرعت انقضایش تأثیر دارند. مواد اولیه‌ی طبیعی مثل پوست بره, نسبت به مواد مصنوعی مثل «لاتکس» و «پلی اورتان»، زودتر فرسوده می‌شوند.

پس آیا نوع کاندوم نیز اهمیت دارد؟
حتی اگر یک کاندوم در شرایط عالی نگهداری شود، همواره میزان انقضایش تحت تأثیر عوامل متعددی خواهد بود، از جمله: مواد اولیه‌ای که از آنان ساخته شده، یا افزودنی‌های فرساینده‌ای که ممکن است در زمان تولید به آن اضافه شده باشند.

‎1. لاتکس و پلی‌اورتان
کاندوم‌هایی که از جنس لاتکس و پلی‌اورتان طبیعی باشند، بیشترین پایایی را دارند. این کاندوم‌ها میتوانند تا ۵ سال دوام بیاورند و در برابر فرسایش و پارگی، نسبت به کاندوم‌های دیگر مقاوم‌ترند.
البته وقتی «اسپرمیسید» به آنان افزوده شود، طول عمر این کاندوم‌ها کمی پایین می‌آید و به ۳ سال می‌رسد. با اینکه اسپرمیسید در پیشگیری از حاملگی ناخواسته بسیار مؤثر است، همواره میتواند سبب تسریع فرسایش لاتکس و پلی‌اورتان شود.

‎2. پلی‌ایزوپرن
بدنبال کاندوم‌های لاتکسی، به کاندوم‌های پلی‌ایزوپرنی میرسیم. کاندوم‌هایی که از این نوع لاستیک طبیعی ساخته میشوند، در صورت نگهداری صحیح، میتوانند تا ۳ سال دوام بیاورند. البته اسپرمیسید و دیگر افزودنی‌ها، ممکن است طول عمر این نوع کاندوم‌ها را نیز کاهش بدهند.

‎3. طبیعی و بدون لاتکس
کاندوم‌هایی طبیعی که از موادی غیر از لاتکس، مثل پوست بره یا پوست گوسفند، ساخته شده باشند، کمترین پایایی را دارند. این کاندوم‌ها فقط تا یک سال پس از تولید قابل استفاده هستند. هنوز مشخص نشده که اسپرمیسید یا افزودنی‌های دیگر، بر انقضای این محصولات هم تأثیر میگذارند یا خیر. همچنین، گفتنی‌ است که این نوع کاندوم‌ها در برابر بیماری‌های مقاربتی، محافظتی ایجاد نمیکنند.

از کجا بفهمید یک کاندوم منقضی شده است؟
تاریخ انقضای یک کاندوم را میتوانید بر روی خود جعبه یا پلاستیک بسته‌بندی‌اش پیدا کنید. این تاریخ، اغلب بصورت «2022-10» یا «۱۴۰۱/۷» نوشته میشود. در این مثال، کاندوم موردنظر، تا «اکتبر ۲۰۲۲» یا «مهرماه ۱۴۰۱»، از شما در برابر حاملگی و بیماری‌های مقاربتی، محافظت خواهد کرد.
اکثر بسته‌بندی‌ها تاریخ تولید محصول را نیز شامل میشوند. با اینکه برای تخمین عمر یک کاندوم میتوانید از این اطلاعات هم بهره بگیرید، اما همیشه، بطور عادی، باید از همان تاریخ انقضای تعیین شده استفاده نمایید.
همچنین بهتر است وقتی کاندومی را میخرید، از همان ابتدا سالم بودنش را چک کنید. و سپس اگر بمدت طولانی نگهش داشتید، هر ۶ ماه یک بار مجددا آن را مورد بازبینی قرار دهید.

بیشتر بخوانید . . .
آیا ویاگرا , سیلدنافیل باعث تاخیر در انزال می‌شود؟

آیا استفاده از یک کاندوم منقضی شده امن است؟
اگر یک کاندومِ منقضی، در محلی خشک و خنک، به درستی نگهداری شده باشد، ممکن است همچنان قابل استفاده باشد. با این وجود، اگر بین یک کاندوم انقضا یافته و یک کاندوم منقضی نشده، حق انتخابی داشتید، حتماً محصول منقضی نشده را برگزینید!
اگر از کاندومی منقضی استفاده میکنید که دارای سوراخ‌های ریز و پارگی‌های کوچک است، این محصول نمیتواند مایعات بدنی شما و طرف مقابل را، با ایجاد حفاظی مناسب، به خوبی از یکدیگر جدا کند. این مسئله، خطر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی و حاملگی ناخواسته را، برای شما و شریک‌جنسی‌تان، افزایش خواهد داد.

آیا استفاده از یک کاندوم منقضی شده، بهتر از این است که کلاً کاندوم نگذاریم؟
استفاده از یک کاندوم منقضی شده یا آسیب دیده، همواره بهتر از آن است که کلا‌ از کاندومی استفاده نکنید؛ زیرا بهرحال ممکن است بتواند دربرابر بیماری‌های مقاربتی و حاملگی ناخواسته، تا حدودی از شما محافظت کند.
سکس بدون کاندوم، هیچ محافظتی در برابر بیماری‌های مقاربتی ایجاد نمیکند. همچنین، اگر شما یا شریک جنسی‌تان از روش دیگری برای پیشگیری از بارداری استفاده نمیکنید، در برابر حاملگی ناخواسته هم بی دفاع خواهید بود.
بهرصورت، ترجیح بر این است که کاندوم‌های منقضی شده را دور بیاندازید و به جای آنان از کاندوم‌های نو استفاده کنید.
کاندوم‌های تازه و جدید، در برابر خطرات و نگرانی‌های مذکور، از شما به بهترین نحو محافظت خواهند کرد.

سخن نهایی
با اینکه یک کاندوم منقضی باز هم از هیچ‌ بهتر است، اما فقط کاندومی که به تاریخ انقضا نرسیده باشد و به درستی مصرف شود، میتواند آن ٪۹۸ محافظت موردنظر را در برابر خطرات مقاربتی فراهم کند.
همچنین، شاید بهتر باشد دارو‌های ضدبارداری اضطراری را هم دم دستتان داشته باشید. با اینکه نباید این داروها را بعنوان روش اصلی پیشگیری از بارداری مصرف کنید، اما در صورت استفاده‌ی تصادفی از کاندوم منقضی، یا پارگی کاندوم در هنگام سکس، میتوانید از آنان بهره ببرید. بدین ترتیب، استفاده از یک روش ثانویه برای کنترل بارداری، قطعاً میتواند خطر حاملگی را کاهش دهد.

دیدگاه خود را درج کنید